Aither staat voor: ‘lucht van de hemel’ en is de Griekse oorsprong van etherische olie. Etherische olie is vluchtige en sterk geurende olie die gewonnen wordt uit diverse delen van een plant. Dat kunnen de bloesem, de vrucht, het zaad of de bladeren zijn. Etherische oliën bestaan uit de meest zuivere vorm en dat wil zeggen dat er niets is toegevoegd of weggelaten.

Etherische olie kan behalve voor de geur ook gebruikt worden voor therapeutische doeleinden. Bijvoorbeeld als aromatherapie in een olie verdamper. Bekend voorbeeld is het gebruik van lavendel vanwege het rustgevende effect. Ook kunnen veel soorten etherische oliën uitstekend gebruikt worden in een bad, voetenbad, stoombad of gewoonweg in het badschuim. Zelfs het gebruik in dressings en gebak is mogelijk, denk bijvoorbeeld aan sinaasappelolie.

Avalon heeft een lijn van 70 verschillende etherische oliën qua diverse soorten onder eigen merk. Daarnaast zijn er diverse soorten thema-olie, zoals afrodiserend, chakra, astrologie, (gezichts) sauna-mengsels, slaap bevorderend en meer. Naast 20 soorten parfum-olie is er ook een ruime keuze in olie verdampers en geurstenen.

De olie is van de allerhoogste gecontroleerde kwaliteit. Hoewel zuivere rozenolie een stuk duurder is dan bijvoorbeeld lavendel slaagt Avalon er in alle soorten aan te bieden tegen een aantrekkelijke prijs. (5 ml vanaf € 2.75 ).

Daarnaast zijn er ook rond de 250 soorten wierook bij Avalon te vinden in alle vormen, geuren en prijsklassen. Ruim 120 Indiase geuren, waaronder ook ‘cones’, 4 complete Japanse lijnen (onder andere rookloze Baleido en Morning Star, de meest zuivere ter wereld) en alle Satya-geuren, waaronder uiteraard ‘Nag Champa’. Het merk ‘Incensum’ is fairtrade en biedt heerlijk milde langbrandende (60 minuten) wierook in twaalf heerlijke geuren, waaronder sandalwood.

Korrelwierook kunt u ook vinden bij Avalon, waaronder de originele kerkwierook (mirre). Veel vers geplukte smudge producten van biologische kwaliteit, waaronder witte salie voor het reinigen van woningen en vertrekken. Palo Santo (heilig hout) met een heerlijk zoete geur, fairtrade en in biologisch afbreekbare verpakkingen! Tibetaanse wierook (ook healing incense), waaronder handgemaakte wierook door Bhutaanse monniken in schitterende verpakking die een heerlijk Bhutaanse geur verspreiden en daarnaast een lange brandtijd hebben. Uiteraard kunt u ook bij ons terecht voor alle benodigdheden rondom het branden van wierook.

Vanaf € 1 zijn er al 12 uitstekende wieroken van het merk Airdancer.

Heeft u vragen over een product? Neem dan contact op